OSEBNO TRENERSTVO

Moja naloga je poiskati tisto, kar te bo naredilo boljšega.

OSEBNO TRENERSTVO | VODENA VADBA | VADBA ZA ZAPOSLENE

Vsak človek je unikat in tega se mora zavedati vsak trener. Kar je dobro za nekoga še ne pomeni, da bo za drugega. Bližnjic v športu ni, delo s športnikom in vadečim pa mora biti postopno, dosledno in prilagojeno trenutnim zmožnostim in sposobnostim. Športna pot je polna pasti, ovir in nenehnega učenja ter zahteva veliko mero potrpežljivosti. Ta pot je tudi polna užitkov in moja naloga je, da poiščem tisto kar te bo naredilo boljšega, tisto kar te bo popeljalo do vrha. Postati šampion svojega življenja, to je moja naloga pri vsakem posamezniku. Sem strokovno usposobljen trener, moje izkušnje iz športne kariere pa so neprecenljive. Ne glede na to ali gre za vrhunski ali rekreativni šport je potrebno v delu uživati, si želeti in poiskati način, kako uživati tudi v najtežjem in najbolj intenzivnem treningu. Zgraditi je potrebno dobre temelje, katerim je potrebno v nadaljevanju postopno dodajati.

OSEBNO TRENERSTVO – individualen pristop

IMG_20181112_131146_096 (500 x 553)
Zala Meršnik od junija naprej brani barve uglednega nemškega kluba – Turbine Potsdam

Je delo s posameznikom, ki je prilagojeno njegovim zmožnostim, sposobnostim in željam. Sem tvoj trener in motivator do želenega cilja in rezultata. Ker gre za individualen pristop je delo bolj učinkovito, primerno pa je za vsakogar. Dobra mehanika in pravilno ter učinkovito gibanje, je osnova in naučil te bom pravilnih gibalnih vzorcev. Moja naloga je tvoje telo in tvoje psiho-fizično stanje dvigniti na višji nivo, da bo sposobno storiti in opraviti več in da bo bolj učinkovito. Razvoj motoričnih sposobnosti (hitrost, moč, gibljivost, vzdržljivost, ravnotežje, preciznost, koordinacija) je zelo pomemben. Nekatere so prirojene, druge pridobljene. Nekatere lahko s pravilnim treningom in usmeritvijo razvijemo bolj (moč – prirojena približno 50% in jo lahko razvijemo še za dodatnih 50%), druge manj (hitrost – prirojena 90% in jo lahko s treningom razvijemo le za pribižno 10%).

Ni vse v tem kar trener ve, ampak v tem kar se športnik nauči.

VODENA VADBA – manjše skupine do 5 vadečih

Gre za vadbo, ki poteka v manjših skupinah in omogoča, da se vadečim primerno posvetim in jih skozi proces vadbe in treninga kvalitetno usmerjam. Skupina je zadostno velika, da se kljub nekaj vadečim lahko posvetim pravilni izvedbi gibov. Ker gre za skupino je ekipni duh tisti, ki lahko marsikaj olajša in skupaj lahko telesno pripravljenost dvignemo na višji nivo. Kvaliteten trening v dobri družbi je prednost, ki jo velja izkoristiti.

VADBA ZA ZAPOSLENE – na delovnem mestu

Zavedati se moramo, da je človeško telo narejeno za gibanje. V sedečem položaju opravimo vse več dela in bolečine v vratu in predelu križa so neizogibne. Priporočljivi so aktivni odmori, če pa je možno in izvedljivo pa je vsekakor idealna telovadba na delovnem mestu. V podjetju Haberkorn so odličen primer tega, saj imajo zaposleni že več kot dve leti vadbo, kar na delovnem mestu. Vedno je bolje preprečiti kot zdraviti, zato vam lahko pomagam tudi na tem področju. Verjamem, da vam bodo vaši zaposleni s posebnim programom telesnih vaj hvaležni. Hvaležno bo tudi njihovo telo, vse to pa bo doprineslo k boljšemu počutju, večjemu zadovoljstvu, večji motiviranosti in boljši produktivnosti.

IMG_0999.JPG
Vadba za zaposlene v podjetju Haberkorn – oktobra 2019 pričenjamo s tretjo sezono vadbe na delovnem mestu

Kondicijske dejavnosti so ”vseživljenjske” dejavnosti. Te dejavnosti so primerne in potrebne za pridobivanje in ohranjanje vitalnosti skozi celo življenje.